Ingredients:
- mandeln (almond)
- butter (butter)
- geschmeltzte butter (clarified butter)
- Hecht (northern pike)
- erbaß brue (pea stock)
- Pfeffer (pepper)
- saffran (saffron)
- saltz (table salt)
- weitzen mehl (wheat flour)
Tools:
- moersell (mortar)
Categories:
Main ingredient: fish fishPreparation: pan fried panfriedType: -Kloeszlein von Hecht vnd mandeln Nim einen hecht siede in aus dem saltz zu Pflucke in gar klein vnd laß keine gretten darin nim rein gescheltte mandeln ein gutt Theil stoß sie in einem moersell gar klein Thue sie als dan zu den fischen vnd hackt gar wol durcheinander wurtz es mit Pfeffer hacks noch beßer mache hernach kloeßlein daraus vnd weltze sie in weitzen mehl du must sie aber vffs feste zusammen drucken als du kanst nim gar heiße geschmeltzte butter wurff sie darein vnd laß sie fein gelblicht werden nim sie wieder heraus vnd Thue sie in ein erbaß brue wurtze es ab mit Pfeffer vnd saffran vnd ein wenig butter laß es vff sieden als dan ist es recht etc.