Ingredients:
- butter (butter)
- Hecht (northern pike)
- Pfeffers (pepper)
- Hering (salted herring)
- fleisch (salted herring filet)
- hautt (salted herring skin)
- saltz (table salt)
- wesser (water)
Tools:
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: pureeType: -Ein Hecht mit Hering etc. Nim ein hering oder achte die fein feist sein wesser sie eine nacht In vff den morgen wesche sie fein sauber aus als dan nim einen hecht Reiß in zuschneidt in wesch in sauber aus setz in vber saltz in gar ein kleines bißlein siede in gar wol abe wen es gesotten so nim In vnd zu Pfluck in gar klein aus den gretten darnach nim Hering zeuch in die hautt abe schabe das fleisch fein daruon von gretten doch das du keine gretten mit bekommest laß ein gutt Theil frische butter zergehen in einen Tigel thue die hering vnd hecht darein rurs wol durcheinander Pfeffers du musts aber wol ruhren vnd setz es auff ein kohlfewer laß gemach bratten das gelb wirdt man muß aber Immer ruhren als dan ists recht etc.