Ingredients:
- oepffeln (apple)
- zimmetrinde (cinnamon)
- geschmeltzte butter (clarified butter)
- mehl (flour)
- Ingber (ginger)
- zittronen (lemon)
- zittronen schalen (lemon peel)
- Hecht (northern pike)
- zwiebeln (onion)
- saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- semmeln (white bread)
- wein (wine)
Tools:
- No tools mentioned
Categories:
Main ingredient: fish fishPreparation: pan fried panfriedType: -Einen Back Hecht mit zittronen vnd oepffeln etc. Nim die hecht schiepffe in kerbe in schneidt in klein zu stucken als dan saltz in wol weltz in in mehl nim heiße geschmeltzte butter back in fein gelb darinnen nim zittronen schele sie auch oepffel schele die vnd die zittronen schalen darzu beneben einer halben zwiebeln nur das es darinn zuschmecken ist vnd nim semmeln weiche sie in wein vnd hacks alles durcheinander ohne die gescheltte zittronen geuß wein darauff laß wol miteinander sieden vnd wens wol gesotten so wurtz es ab mit zucker zimmetrinde vnd ein wenig Ingber laß wol miteinander sieden als dan schneide die zittronen scheublicht thue die kern heraus das sie nicht zu bitter wirdt vnd thue sie auch in den sott wen du schier wilst anrichten vnd so er nu angericht ist so geuß den sott daruber vnd lege die scheubichten zittronen herumb etc.