Ingredients:
- sott (aspic broth)
- Ingber (ginger)
- hauß blassen (isinglass)
- schmerlen (loach)
- Pettersilgen (parsley)
- Pfeffer (pepper)
- saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wein essig (vinegar)
- wein (wine)
Tools:
- schussell (bowl)
- Tuch (cheesecloth)
- Reibasch (mortar)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: sweetEin grune Gallertt etc. Nim wein essig nicht sehr viel ein Theil hauß blassen auch wein darnach du viel wilst gallertten machen Thue zucker gantzen Ingber vnd gantzen Pfeffer darein laß gemach sieden als nim ein gutt Theil Pettersilgen wesche sie fein sauber aus nim ein fein rein Tuch drucke sie rein abe das kein waßer daran ist hacke sie klein als dan Reibe sie in einem Reibasch vffs kleinste binde sie in ein Tuchlein hencke sie in den sott drucke sie aus biß weillen vnd [97v] laß sie hengen nim sie wieder heraus wen kheine krafft mehr darinn ist vnd laß den sott stehen das er sich fein setzet nim schmerlen seudt sie aus dem saltz schoen blaw vnd wen du sie wilt heraus nemen vnd auch die bhrue abkleren wilst so nim die schmerlein decke sie fest zu das kein lufft darzu komme vnd Thue ein wenig dauon In die schussell geuß den sott daruber laß in kaltt gerinnen so ist sie recht etc.