Ingredients:
- brue (aspic broth)
- keßlein (cauldron)
- Ingber (ginger)
- Hauß blassen (isinglass)
- hechtlein (northern pike)
- leber (northern pike liver)
- zwiebeln (onion)
- saltze (table salt)
- essig (vinegar)
- waßer (water)
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Main ingredient: fishPreparation: aspicType: show dishEine Weise gallertt etc. [96v] Nim Hauß blassen essig vnd waßer ein gutt Theil der hauß blassen des waßers muß mehr sein ein wenig den des essigs darnach nim gantzen Ingber schneidt in in stucklein setz es bey laß eine weile weichen mit der haußblassen laß gemach miteinander sieden nim kleine große hechtlein schiepffe die auff das seuberste Kerbe sie gar klein nim sie aus die dermer mit der leber vnd laß die hechtlein gantz wesche sie sauber aus geuß die selbige brue daruber her ist sie so zu sauer so geuß ein wenig waßer darzu lege die hechtlein in ein keßlein wirff ein gescheltte zwiebeln darein vnd saltze es das genug hab vnd wen die brue sampt den fischen gesotten so geuß die brue in ein steinnerne buchssen vnd lege die hecht aus decke sie zu das sie nicht schwartz werden wen die brue klar so zapffe sie in ein schussel lege zuuor nur 3 hechtlein darein laß es lauffen biß an den schiessel Randt setz es ins kuhle so ists recht