Ingredients:
- braunner butter (Beurre noisette)
- butter (butter)
- Eyer (chicken egg)
- geschmeltzte butter (clarified butter)
- Ingber (ginger)
- abgepflockte weinbeerlein (grape)
- Meyeran (marjoram)
- Hecht (northern pike)
- bauch (northern pike belly)
- ein geweitte (northern pike intestine)
- Rucken (northern pike saddle)
- Pfeffer (pepper)
- kleine Rosinlein (raisin)
- Rossemarien (rosemary)
- saffran (saffron)
- fulssell (stuffing)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wein essig (vinegar)
- weitzen mehl (wheat flour)
- wein (wine)
Tools:
- schussel (bowl)
- Topff (cooking pot)
- weiden stecken (skewer)
- spies (spit)
- bindt faden (thread)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: roastType: -Ein andern gebratten gefultten Hecht mit ein Brandt sott etc. Nim Eyer laß sie hartt sieden schele sie vnd hacke sie klein nim Meyeran vnd Rossemarien darunder hack es auch darzu nim ein wenig butter laß die selbigen zergehen Thus darein wurtze es ab mit ein wenig Pfeffer vnd Ingber vnd thutt ein gutt theil kleine Rosinlein auch dar zu nim ein hecht der groß ist schiepffe in als dan kerbe in klein schneidt in am bauch auff nim das ein geweitte rein heraus vnd fulle in mit dem fulssell vnd wen er gefullet nehe in fein feste zu vnd steck in an ein spies nim weiden stecken als ein finger dick ettwas lenger als der hecht vnd binde auff Ieder seitten auch vff den Rucken vnd vff den bauch mit einen bindt faden fest zu sunst felt er von spieß laß in fein gemach werden vnd bratten vnd begeuß in fein mit braunner butter nim wein setze in in einem Topff bey laß nie siedent heiß werden laß geschmeltzte [92r] butter heiß werden vnd thue ein gutt theil weitzen mehl in die heiße butter Rurs woll vmb als dan geus es in heißen wein vnd thue ein wenig ein wein essig darzu wurtz es ab mit Pfeffer saffran vnd zucker wen du wiltt anrichten so thue abgepflockte weinbeerlein in den sott vnd mache den sott zuuor dicke den die wein beerlein machen in hernach ettwas dunne oder nim an statt der wein beer kleine Rossinlein lege den hecht von erst in die schussel vnd geuß die brue daruber wen du anrichten wilst etc.