Ingredients:
- Speck (bacon)
- butter (butter)
- fisch (fish)
- gradt (fish bone)
- Hecht (northern pike)
- farbe (northern pike blood)
- schnittlein fisch (northern pike filet)
- gehackten (northern pike sausage meat)
- Pfeffers (pepper)
- saltzes (table salt)
- essig (vinegar)
Tools:
- Rost (grate)
- messer rucken (knife back)
- Pfanne (pan)
- spießlein (spit)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: sourEin Hecht mit Speck etc. Nim den hecht Reiß in wen er gerissen nim das theil da der gradt nitt darin sitzet schneidt stucklein daraus als 2 finger breitt vnd als ein gutte spanne lang fein dunne das ander da du kein stucklein aus schneiden kanst als nim sowol die farbe hacks fein klein saltzes Pfeffers nim die schnittlein fisch zu klopffe sie fein mit ein messer rucken nim das schneidt stucklein darauß als ein fingers lang fulles mit dem gehackten vnd steck es an ein spießlein als dan Pfeffer vnd saltz es begeuß es mit butter leg es auff ein Rost laß es gemach bratten du must es aber zuuor begiessen wen es fein gelb gebratten so siede den hecht aussen saltz als dan nim speck schneide in fein wirfflicht Thue in in ein Pfanne vnd laß in fein braun bratten wen du den hecht wiltt anrichten so geuß wen er an gericht ist heissen essig daruber vnd lege die spießlein mit dem gebrattenen fisch auch darauff thue darnach den heissen speck daruber doch das es nicht zu feist werde etc.