Ingredients:
- rindtfleisch brue (beef stock)
- krumme (crumb)
- Hecht (northern pike)
- farb (northern pike blood)
- zwiebeln (onion)
- brue (onion broth)
- Pfeffer (pepper)
- saffran (saffron)
- saltz (table salt)
- waßer (water)
- semmel (white bread)
Tools:
- kessel (cauldron)
- brettlein (cutting board)
- Reib asch (mortar)
- durchschlag (sieve)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Ein andern Hecht in zwiebeln Nim zwiebeln ein gutt Theil schele sie schneidt sie klein setz sie bey das sie weich werden als dan reibe sie in einem Reib asch klein nim auch eine semmel krumme darzu wen du sie wol gerieben hast schlage die durch ein durchschlag wurtze die brue abe mit Pfeffer vnd saffran darin die zwiebeln gesotten daz waßer auch ein gutt Theil rindtfleisch brue nim den hecht schiepffe in nim die farb daraus Thue es auff ein brettlein nim ein gutt Theil vom hecht darzu hack es klein Pfeffers vnd saltz es darnach mach kloeßlein daraus als dan wesche den hecht sauber aus vnd zu schneidt in in stucken leg in in kessel setze in mit waßer vber vnd laß es sieden auch mustu in wol saltzen vnd wirff die kloeßlein auch hernach laß in fein Treuge ein sieden geuß die brue druber [88v] hero laß gemach sieden den sie brennen leichtlich an ist auch Recht etc.