Ingredients:
- Hecht (northern pike)
- zwiebeln (onion)
- brue von zwiebeln (onion broth)
- Pfeffer (pepper)
- saffran (saffron)
- brue (sauce)
- saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- essig (vinegar)
- waßer (water)
Tools:
- schussel (bowl)
- keßel (cauldron)
- Topff (cooking pot)
- fewer (ember)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: sweetEin andern Hecht in der Sauren vnd sussen Brue etc. Nim zwiebeln ein gutt theil ein eben Topff voll schneid sie klein geuß waßer darauff laß sie weich sieden als dan nim die zwiebeln Reibe sie klein schlags durch mit essig nim die brue von zwiebeln auch darzu wurtz es ab mitt zucker saffran vnd Pfeffer nim darnach den hecht schiepffe in kerbe in vnd schneidt in zu stucken wasch in aus vnd saltz in scharff wirff in wol in den saltz herumb setz in drey gutter stundten in einer schussel von ferne bey dem [88r] fewer damit er fein hartt in den saltz wirdt nim in als dan wesch in sauber aus vnd lege in in ein keßel vnd geuß die brue auch ein wenig waßer daruber hero vnd laß gemach miteinander sieden kost den hecht ist er nicht genug gesaltzen so saltze in mehr ist auch Recht etc.