Ingredients:
- oepffeln (apple)
- Hecht (northern pike)
- zwiebeln (onion)
- Pfeffer (pepper)
- saffran (saffron)
- saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- essig (vinegar)
- waßer (water)
- wein (wine)
Tools:
- Topff (cooking pot)
- Reibasch (mortar)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: sourEinen Hecht mit zwiebeln vnd oepffeln Sauer vnd suesse etc. Nim ein gutt theil zwiebeln vnd ein Apffel oder drey schele sie schneidt sie thue [87v] sie in ein Topff vnd laß sie wol sieden mit waßer das sie weich werden schlags sie durch thue das waßer daruon als dan nim sie in den Reibasch vnd reibe sie vnd schlag es durch mit wein essig vnd wurtz es ab mit zucker Pfeffer vnd saffran darnach nim den hecht Reiß in schneidt in in stucklein setz in mit waßer vber saltz in fein scharff wen er drucken ein gesotten ist vnd noch waßer darauff so seye es rein daruon vnd geuß die brue daruber laß gemach miteinander sieden er muß fein scherfflich mit dem essig vnd zucker vorgehen ist recht etc.