Ingredients:
- braunne butter (Beurre noisette)
- Rindfleisch brue (beef stock)
- muscatten blumen (mace)
- Pfeffer (pepper)
- saltz (table salt)
- kalbe (veal)
- essig (vinegar)
- waßer (water)
- wein (wine)
Tools:
- silber (container)
- austern schalen (oyster shell)
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: pureeType: -Gebruszlein vom kalbe Nim die selbige leg sie in waßer das sich das gebluett daruon aus zeucht vnd laß eine gutte stundt darinnen liegen darnach nim dieselbige wieder heraus geus darauff siedent heiß waßer saltz es scharff vnd laß 2 stunden gar wol sieden als dan nim es hack es nicht zu klein auch nicht zu grob vnd Thus in austern schalen oder in einem silber vnd geuß darauff Rindfleisch brue vnd las es wol miteinander kochen vnd wens gesotten so geuß ein Troepfflein wein oder essig welch es dir gefelt darzu wurtz es ab mit Pfeffer vnd gestossen muscatten blumen nach dem abwurtzen kost es do es nicht feist genug so thue ein wenig braunne butter darein vnd laß ein sieden Iedoch das es ein suplein beheltt