Ingredients:
- apffl (apple)
- kalbes brust (breast of veal)
- lammes brust (lamb breast)
- Lambfleisch (lamb meat)
- Pettersilgen (parsley)
- Pfeffer (pepper)
- saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- essig (vinegar)
- waßer (water)
- kreße (watercress)
Tools:
- Reib asch (mortar)
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: boiledType: -Lambfleisch in einer gruenen sultz Nim ein lammes brust oder lammes virttel welches ir am liebsten haben wolt wessers ein laß 2 stunden liegen das es fein weis wirdt setz es bey brue es erst mit sieden heissen waßer abe vnd saltz es scharff vnd wens wol gesotten hatt leges wieder aus laß es kaltt werden darnach nim kreße Pettersilgen liß sie fein sauber wasch sie aus vnd wen du sie geweschen hacke sie klein thue sie in ein Reib asch auch einen apffl darzu reib es wol durcheinander wurtz es abe mit Pfeffer vnd reibes wol auch zucker vnd ein wenig saltz darbey vnd wen du wilst anrichten so nim die kaltte lammes brust beschneide das vnsaubere daruon das sie fein weis siehet darnach geueß auch essig vber die Pettersilgen vnd kresse das es fein dick wirdt vnd geuß vber die kalbes brust die sultz hero [85r] vnd bestreue es mit zucker etc.