Ingredients:
- Fleisch (meat)
- Schoepssen (mutton)
- fette von schoepssen fleisch (mutton fat)
- brue (stock)
- gesaltzet (table salt)
- steckrueblein (turnip)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wessers (water)
Tools:
- Toepfflein (cooking pot)
- kohl fewer (ember)
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: boiledType: sweetSchoepssen Fleisch mit kleinen steckrueblein vnd zucker etc. Nim schoepssen fleisch zu hawe kleine stucklein daraus als dan wessers laß ein gutte stundt liegen setz es bey vnd wen du solches hast ausgekuelet vnd ab gescheumet so nim kleine steckrueblein mach sie fein rein vnd Thue sie zu den fleisch laß es wol miteinander sieden wen die Rueblein weich sein nim sie von fleisch wieder heraus Thue sie in ein klein Toepfflein Thue ein gantz Theil zucker darein als dan nim das fette von schoepssen fleisch auch ein wenig brue darzu setz es vff ein kohl fewer vnd laß die Rueben fein braun mit werden vnd wen die ruben fein gelb so Thue sie wieder zu dem fleisch doch soll das fette von Rueben haussen bleiben das fleisch muß ein wenig scherfflich gesaltzet werden die Rueben machens sunst zu sueßlich vnd laß ein gutten sutt miteinander vff thun also ists recht etc.