Ingredients:
- butter (butter)
- kummel (caraway)
- geschmeltzter butter (clarified butter)
- fette (fat)
- Wacholder beeren (juniper berry)
- schoepssen (mutton)
- schoepßen brust (mutton breast)
- zwiebeln (onion)
- Pirn (pear)
- brue (sauce)
- hautt (skin)
- saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- essig (vinegar)
- waßer (water)
Tools:
- topff (cooking pot)
- Kolfewer (ember)
- Pfannen (pan)
- durchschlag (sieve)
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: boiledType: -Ein schoepssen topff Bratten Nim ein schoepßen brust Theile die in 4 Theil vnd wen du sie getheillet hast lege [80v] sie in ein kaltt waßer laß sie 2 stunden darinnen liegen als dan nim sie wieder herauß Thue in in ein Topff geuß waßer mit essig daruber saltz in fein wol laß in kochen vnd scheume in fein abe vnd wen er halb gekocht ist so nim in wieder herausser vnd schneidt ime oben die dicke hautt fein rein weg bratte in in einer eyssern Pfannen mit geschmeltzter butter die butter muß Erstlich siedet heiß sein vnd darnach lege in hinein das er fein braun wirdt darnach nim in wieder aus der heissen butter nim gescheltte Pirn bratte die auch in der butter das sie fein braun werden vnd wen sie wol gebratten Thue sie heraus nim zwiebeln schneide sie grob vnd bratte sie auch braun in der butter vndt wen die zwiebeln gebratten so schlag sie in ein durchschlag drucke sie wol heraus das das fette herauß kombt als dan Thue das fleisch in ein Topff vnd die Pirn vnd zwiebeln dar zu wen sie rein aus gedruckt sein darnach schoepffe das fette fein sauber von der brust so vffn fleisch gewesen vnd geuß die brue wieder daruber setz es auff ein Kolfewer laß es gemachsam sieden vnd schuttels vmb biß weillen damit es nicht anbrennet vnd wen er balt gar ist so thue ein wenig kummel darein vnd auch ein wenig mehr essigs do er nicht genug sauer vnd [81r] zucker vnd laß vff sieden wen du nun wilt anrichten so Thue gestossen Wacholder beeren darzu laß es nit mit auff sieden es wirdt zu bitter ist recht etc.