Ingredients:
- mandeln (almond)
- brue (beef garlic broth)
- Rindtfleisch brue (beef stock)
- butter (butter)
- knobloch (garlic)
- gansz (goose)
- von der gebrattenen ganß das fett (goose fat)
- meyeran (marjoram)
Tools:
- schussell (bowl)
- Toepfflein (cooking pot)
- Reib asch (mortar)
- durch schlag (sieve)
- leffeluol (spoon)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: roastType: -Ein gebrattene gansz mit knobloch Fulle die ganß mit meyeran vnd butter Inwendig steck sie an bratte sie fein sanffte ab darnach nim ein gutt Theil knobloch schele sie fein sauber schneidt in fein klein setz in bey mit Rindtfleisch brue laß in wol sieden vnd wen er fein weich gesotten ist seyge die brue gar rein daruon vnd Thue in in ein Reib asch Reib in fein wol thue ein j handuol mandeln darunder vnd stoß sie klein in einem moerßell reib sie auch mit dem knobloch damit er nicht zuherbe ist Reib in durch ein durch [80r] schlag vnd Thue die abgegossene brue wieder dar zu Thus in ein klein Toepfflein vnd geuß ein gutten leffeluol von der gebrattenen ganß das fett darein laß es wol heiß werden wen du die ganß wilt anrichten so geuß den sott in die schussell vnd lege die ganß vber hero etc.