Ingredients:
- Speck (bacon)
- Rindfleisch brue (beef stock)
- Huner (chicken)
- Peinlein (chicken bone)
- eyer (chicken egg)
- gehackten (chicken sausage meat)
- mehl (flour)
- muscatten blumen (mace)
- Pfeffer (pepper)
- semmeln (white bread)
Tools:
- No tools mentioned
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: boiledType: show dishEin ander Essen Huner mit kloeszlein [77r] Nim die hunner zeuch im die hautt abe loese im das fleisch an allen ortten abe vnd nim das fleisch hack es vffs kleinste als dan wurtz es abe mitt Pfeffer vnd muscatten blumen Thue auch gantzen Pfeffer darzu vnd es muß ein wenig Speck darzu gehackt werden nim gerieben semmeln vnd eyer menge es durcheinander darnach nim die Peinlein schlag diß fein sauber darumb nim ein wenig mehl in die hand damit du es besser an die beine machen kanst vnd wen was vber von dem gehackten bleibt so mach Kloeßlein dauon dan nim ein gutte sieden heiße Rindfleisch brue legs darein vnd laß wol miteinander gemach sieden wans gar ist so nim Muscatten blumen vnd ein wenig Pfeffer wurtz es abe damit also ists recht etc.