Ingredients:
- Speck (bacon)
- Cappaunen (capon)
- kelbern netz (caul fat)
- Pfeffer (pepper)
- Roßemarien (rosemary)
- saffran (saffron)
- saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- essig (vinegar)
Tools:
- schussel (bowl)
- Toepfflein (cooking pot)
- fewer (ember)
- bindt faden (thread)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: roastType: -Ein gebratten Cappaunen mit Speck Nim den Cappaunen zeume in steck Roßemarien darein vnd fein dicken fetten speck einer halben ehlen lang vnd breitt schneidt schnittlein daraus so breitt vndt lang er ist eines fingers dick saltz den Cappaunnen vnd binde in mit den speck vmb vnd vmb vffs feste du kanst schlag ein kelbern netz oben vmb den speck herumb verbinde es fest mit bindt faden wieder das es wol helt vnd do es burste so schlag noch ein kelber netz daruber als dan steck in an vnd laß in 3 stunden bratten vnd wen du in wilt anrichten binde in auff den speck vnd netz daruon vnd bespreng in wieder mit saltz vnd gib im ein gellings fewer damit er fein gelb wirdt nim essig saffran Pfeffer zucker Thue es in ein Toepfflein laß es gemachsam sieden das es ein dickes bruelein wirdt geuß es vnden in die schussel zu den Cappaunnen wen du in wilst anrichten etc.