Ingredients:
- Cappaunen (capon)
- brust (capon breast)
- Cappaunen brue (capon broth)
- keulen (capon leg)
- Rucken (capon saddle)
- flugel (capon wing)
- Ingber (ginger)
- muscatten blumen (mace)
- saffran (saffron)
- geroeste semmeln (toast)
Tools:
- schussel (bowl)
- Toepfflein (cooking pot)
- fewer (ember)
- morsel (mortar)
- durchschlag (sieve)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: pureeType: -Ein gestossen Cappaunen Nim ein Cappaunen setz in gantz bey kuhle in fein rein aus laß in wol sieden das er murb wirdt vnd wen er gesotten so zu lege in die flugel sampt der brust fein gantz herunder nim die beide keulen stoß sie in einem morsel fein klein vffs kleinste das es wirdt wie ein brey die flugel sollen nicht gestossen werden nim die Cappaunen brue geuß es vffs gestossene vnd laß durch ein durchschlag duchlauffen als dan nim die flugel vnd den Rucken sampt den Andern so von Cappaunen thue sie in ein Toepfflein geuß dieße brue daruber vnd wurtze es abe mitt mit Ingber saffran muscatten blumen so gestossen sein setz es bey daz fewer laß es nicht sieden sunst leuffts zusammen wie matten wen du wiltt anrichten nim geroeste semmeln Lege sie in ein schussel vnd richte darauff an etc. so ist es recht etc.