Ingredients:
- Rindfleisch brue (beef stock)
- butter (butter)
- Hun (chicken)
- fleisch von der bruest (chicken breast)
- muscatten blumen (mace)
- Pfeffer (pepper)
- Rossen waßer (rose water)
- essig (vinegar)
Tools:
- schußell (bowl)
- Tiegel (container)
- Toepfflein (cooking pot)
- leffel (spoon)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: pureeType: -Ein gebratten Hun zu Hackht Wen das hun gebratten ist so legs als dan inn das fleisch von der bruest hacks vffs kleinste du kanst vnd wens klein gehackt Thus in ein Toepfflein vnd geuß Rindfleisch brue daruber laß wol miteinander sieden das es fein wie ein mußlein wirdt geuß j leffel uol essig darein vnd wurtz es ab mit gestossen muscatten blumen vnd Pfeffer als dan nim das ander von Hun vnd laß zuuor butter in ein Tiegel zergehen legs dar ein vnd laß fein gemach warm werden vnd wen du wilt anrichten so nim das zuhackte geuß j leffel uol [74r] Rossen waßer darein geuß es vnden in die schußell vnd leg das ander oben her ist auch gutt etc.