Ingredients:
- Rindtfleisch fleisch brue (beef stock)
- Huner (chicken)
- brue (chicken broth)
- Parmasan kesz (parmesan cheese)
- Pfeffer (pepper)
- saffran (saffron)
- gebette semmeln (toast)
Tools:
- schueßel (bowl)
- Topff (cooking pot)
- fewer (ember)
- Riebeyssen (grater)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: boiledType: -Die gekochten Huner mit Parmasan kesz Nim die huner zur lege sie thue sie in einem Topff laß sie wol sieden kuhle sie aus darnach geuß ir eigene brue nur halb vnd des gleichen Rindtfleisch [72r] fleisch brue souil darzu nim dan Parmasan keß Reib in fein klein vff den Riebeyssen ein gutt Theil darnach die hunner sein thue in in ein klein Toepfflein geuß kaltte Rindtfleisch brue darauff vnd wurtz es ab mit Pfeffer vnd saffran wen die hunner gar sein Rucke sie vom fewer ab damit sie nicht zu heiß sein das sie fein verschlagen wen du sie wilt anrichten so geuß von den hunnern die brue vff den keße darauff ins kleine Toepfflein rurs wol durcheinander als dan geuß es wieder auff die hunner Ruhr vnd schuttel die mitt dem keße wol vmb laß es nicht sieden den der keß verbrennet an vnd wen du sie wilt anrichten so nim gebette semmeln lege die vnden in die schueßel vnd richts an so ists gutt etc.