Ingredients:
- Huener (chicken)
- brue von hunnern (chicken broth)
- brue (chicken parsley root broth)
- zwiebeln (onion)
- Pettersilgen wurtzel (parsley root)
- Pfeffer (pepper)
- saffran (saffron)
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Main ingredient: poultryPreparation: boiledType: -Huener mit durch getriebener Pettersilgen wurtzel etc. Nim die huner zu lege sie kuele sie sauber aus setz es bey nim die selbige brue von hunnern thu darein ein gutt Theil Pettersilgen wurtzel schneidt sie wirfflicht vnd nim ein bar zwiebeln dar zu darnach sie groß sein zu der wurtzeln laß wol sieden das fein weich wirdt als dan schlachs durch ein durch schlag [71v] das die brue daruon kombt thue es in den Reib asch Reibe es klein als dan nim die selbige brue wieder wen du es gerieben hast schlag es wie der durch ein durchschlag vnd Reib es mit einander durch geuß es wieder auff die hunner wurtz die hunner abe mit Pfeffer vnd saffran laß es gemach sieden als dan ists recht etc.