Ingredients:
- Pfeffers (pepper)
- Schweinsz kopff (pig head)
- fleisch (pork head meat)
- schwartte (pork rind)
- saltz (table salt)
Tools:
- Tuch (cheesecloth)
- bretter (cutting board)
- steinen (stone)
Categories:
Main ingredient: offalPreparation: aspicType: -Ein gebresten Schweinsz kopff Nim den Kopff wesche in sauber vnd hawen als dan in stucken setze in [109v] bey vnd saltz in wol nim als dan die schwartte schneide sie so breitt die halbe seitte ist vnd ij Ellen lang wesche sie auch sauber setz es bey vnd kueles mitteinander aus als dan setze du die schwartte sonderlichen bey vnd so wol das fleisch zu laß es murb kochen nim das fleisch rein von knochen schneidt es in stucklein als dan Pfeffers vnd saltz es ein wenig darnach nim die schwartte lege sie auff ein Rein weis Tuch vnd nim das zuschnittene fleisch leg es oben auff die schwartte schlag das Tuch herumb das es fein vireckicht wirdt leg es zwischen zwey bretter vnd beschwere es wol mit steinen laß eine nacht liegen wen du daruon wilst anrichten So schneidt feine dunne schnittlein daruon souiel du wiltt etc.