Ingredients:
- Rindtfleisch brue (beef stock)
- butter (butter)
- krebs (crayfish)
- schwenzlein von den krebßen (crayfish tail)
- Hecht (northern pike)
- Pfeffer (pepper)
- halbfisch (plaice)
- Stockfisch (stockfish)
- saltz (table salt)
Tools:
- fisch keßell (cauldron)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Einen Stockfisch von krebs Hecht vnd halbfisch etc. Nim die krebß vnd Hecht siede die aus dem saltz darnach nim die halbfisch siede die ein wenig mit butter als dan wan du sie abgesotten nim die schwenzlein [108r] von den krebßen mache sie aus den schalen den hecht mache von gretten herab nime den halbfisch Thue sie von den gretten Pflucke sie fein klein wens sauber alles aus gemacht Thus in ein fisch keßell geuß Rindtfleisch brue darauff vnd wurtz es ab mit Pfeffer laß es gemach miteinander sieden wens gesotten so Thue ein gutt Theil butter darzu Ruhr es vmb es brennet sunst an so ists recht etc.