Ingredients:
- zimmetrinde (cinnamon)
- geschmeltzte heiße butter (clarified butter)
- krebsz (crayfish)
- schalen (crayfish shell)
- muscatten blumen (mace)
- Milch (milk)
- Pfeffer (pepper)
- saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- essig (vinegar)
- wein (wine)
Tools:
- schussell (bowl)
- fisch keßel (cauldron)
- duchlein (cheese cloth)
- haeren tuch (cheesecloth)
- bretterlein (cutting board)
Categories:
Main ingredient: fish fishPreparation: pan fried panfriedType: -Gestossene krebsz Milch etc. Nim die krebß Thue die gallen heraus stoß sie Rohe mit schalen vnd allen lebendig klein vnd als dan geuß milch darauff streichs durch ein haeren tuch wurtz es ab mit Pfeffer vnd muscatten blumen Thus in ein fisch keßel saltz es laß vff sieden das es wirdt wie ein matten schlags fein in ein Tuchlein vnd lege das duchlein virecket legs zwischen bretterlein vnd Preß es vnd laß eine nacht liegen auff den morgens nim es herausser schneidt dunne schnittlein daraus vnd nim geschmeltzte heiße butter wirffs darein laß darinnen bachen das es fein gelblicht wirdt als dan nim wein vnd essig zucker vnd zimmetrinde mache ein bruelein darunder das ein fein dick soettlein wirdt wenns gesotten hatt vnd wen du wilst anrichten so geuß die brue in die schussell vnd lege das gebackene oben hero etc.