Ingredients:
- butter (butter)
- zimmet rinden (cinnamon)
- Krebss (crayfish)
- Rumpff (crayfish belly)
- beinlein (crayfish legs)
- halß (crayfish neck)
- schalen (crayfish shell)
- saffran (saffron)
- saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- essig (vinegar)
Tools:
- Toepfflein (cooking pot)
- moersel (mortar)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Krebss sauer vnd suesze Nime die krebße seudt sie erst in saltz mache sie sauber aus den schalen daz der halß vnd Rumpff beyeinander bleibt die beinlein auch darzu aus den schalen gemacht nim die andern schalen stoß sie gar klein in einem moersel schlage sie durch mit essig thue sie in ein Toepfflein wurtz es ab mit zucker zimmet rinden vnd saffran vnd laß wol heiß mit einander werden darnach nim die krebs thue sie in zergangener butter laß sie wol bratten vnd wen du balt wilst anrichten so seuge die butter rein daruon vnd geuß die brue daruber vnd laß einen sott mit einander auff Thun so ists recht etc.