Ingredients:
- butter (butter)
- salbey (common sage)
- Pfeffer (pepper)
- saltze (table salt)
- Schleyen (tench)
- fleisch (tench filet)
- hautt (tench skin)
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Main ingredient: fishPreparation: roastType: -Gebrattene Schleyen etc. Nim die schleyen schiepffe sie als dan wesch sie fein sauber aus nim sie vnd reiß sie wie man den karpffen Pflegt wen du sie gerissen so wasche sie noch ein mal das der schleim vnd das geblutt daruon kombt nim vnd spicke [106r] sie zwischen fleisch vnd hautt mit salbey vnd wen du sie gepfluckt hast so nim vnd saltze sie vnd Pfeffer sie wol wende sie vmb das die Inwendige seutte herausser kombt Thue zwischen die hautt vnd salbey frische butter dar zwischen binde sie fest mit hassen zwirn saltze vnd Pfeffer sie gar wol auß wendig wen du sie zusammen gebunden hast lege sie auff ein Rost laß sie gemach bratten vnd betreiff sie Immer mit butter wen du sie in die schussel legest so Pfeffer vnd begeuß sie noch ein mal etc.