Ingredients:
- Speck (bacon)
- karpffen (carp)
- Ingber (ginger)
- muscatten (nutmeg apple)
- Pfeffer (pepper)
- saffran (saffron)
- salz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- essig (vinegar)
- waßer (water)
- Semmeln (white bread)
- wein (wine)
Tools:
- keßell (cauldron)
- Topfflein (cooking pot)
- Riebeyssen (grater)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: sourEinen gelben karpffen mit Semmeln vnd Speck etc. Nim den Karpffen schiepffe in schneidt in zu stucken vnd waschen sauber aus thue in in ein keßell salz in vnd geuß halb wein vnd halb waßer [103r] darauff laß in wol sieden nim darnach ein gutt theil geriebene semmelen wen er wol gesotten hatt Thus darein geuß essig hinein wurtz in ab mitt saffran Pfeffer vnd Ingber vnd zucker auch wurff gehackten speck als ein welsche nuß darein vnd wen du in wilst anrichten so nim eine gantze muscatten reib in vffe Riebeyssen vnd thue sie darein in ein Topfflein geuß von der heißen brue darauff vnd wen der Karpffen an gericht so geuß daruber hero etc.