Ingredients:
- Karpffen (carp)
- zimmetrinde (cinnamon)
- geschmeltzte butter (clarified butter)
- mehl (flour)
- Ingber (ginger)
- Pfeffer (pepper)
- saffran (saffron)
- brue (sauce)
- zucker (unrefined cane sugar)
- essig (vinegar)
- waßer (water)
- wein (wine)
Tools:
- kessel (cauldron)
- Toepfflein (cooking pot)
- maß (measuring vessel)
- leffel (spoon)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: sweetEin gelben Karpffen in Brandtsotte [102v] Nim den karpffen schiepffe in Reiß in vnd schneid in zu stucklein wesch in sauber aus nim j maß wein Thue in in ein Toepfflein setz in bey vnd laß in siedent heiß werden nim geschmeltzte butter die siedet heis ist Thue j leffel uol mehl darein rur es wol durcheinander Thue es darnach in heissen wein geuß essig darzu wurtz es ab mit saffran Pfeffer Ingber vndt zucker vnd laß wol miteinander sieden nim den karpffen Thue in in ein kessel geuß halb wein vnd halb waßer darauff laß wol ein sieden wen er eingesotten so geuß die vorgemeltte brue daruber hero vnd laß in gemach miteinander sieden vnd wen du den karpffen wilst anrichten so nim ein klein Toepfflein Thue einen gutten leffel uol gestossene zimmetrinde darein geuß von der heißen brue darzu vnd wen du in hast angericht so geuß von der selbigen brue daruber her etc.