Ingredients:
- butter (butter)
- Huner (chicken)
- Eyern (chicken egg)
- Ingber (ginger)
- Quitten (quince)
- kleine Rosinlein (raisin)
- saffran (saffron)
- fuelle (stuffing)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- semmeln (white bread)
Tools:
- Tiegel (container)
- Topff (cooking pot)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: boiledType: -Gekochte Huner mit Quitten etc. Nim die huner Reime die fuelle die mit semmeln vnd Eyern vnd kleine Rosinlein laß in einem Tiegel butter zergehen Ruhr es durcheinander vnd fuelle die huner darmitt darnach nim die quitten schele sie schneid sie virttelicht geuß sieden heiß wasser vber die huener laß sie fein auff lauffen Thue sie in ein Topff geuß nachmals warm waßer darzu Thue die quitten darein laß wol mit einander sieden wens gesotten hatt so thue ein wenig semmeln darein sampt einer gutten handuol kleine Rosinlein das ein dick bruelein kriegt vnd wurtz es mit zucker saffran vnd Ingber abe so ists recht etc.