Ingredients:
- specks (bacon)
- rindtsbreit (beef)
- dermb (intestine)
- Leeber (liver)
- pfeffer (pepper)
- Schweinen fleisch (pork)
- fleisch (sausage meat)
- Salltz (table salt)
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Main ingredient: meatPreparation: sausageType: householdGross Salat wuerst zumachen Nimb die grossen dermb darein man Sonst die Leeber wuerst machtt bereitt sie Sauber leg sie in ein geschierr wuerff ein Hannd vol Salltz darein lass vbernacht darin ligen wasch darnach wider Sauber darnach Nim 4 pfundt [49r] Schweinen fleisch ij pfund rindtsbreit das mager sey ein Hand vol Saltz 3 loth pfeffer der gebrochen sey doch nit gar Clein gestossen dises fleisch gewuertz vnd hacks wol vnndereinander Nimb darnach 2 pfund specks von dem hochruecken schneitt gewuerffelt rueers vndter das gehackt breid fleisch dan in das gedermb auff das herttest So du kanst leg in ein geschierr Salz laß ligen vbernachtt Nimbs darnach wickels wider Auff das herttest vbereinandter bindts zu hencks von den wendten in rauch das gemach truecknet So ist es gerechtt etc.