Almond soup Ein Mandel Suppen Semantic annotation of the recipe "Almond soup" (wo9a.9) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo9a.9 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 48.20 Aug. 4° Der von Holach Kochbuech Wo9 Wo9a page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo9" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 1608 1608 1608 Süddeutschland Süddeutschland High German languages, High German languages
Ein <ingredient commodity="Q184357" en="almond">Mandel</ingredient> <dish commodity="Q178359" en="sauce">Suppen</dish> zumachen Nimb zwey theil Mandel milch ein theil Maluasier oder Sonsten gar guten wein vnd ein Ayer dottern das zu klopff vndt thue zucker darundter doch an dem gesuessen gerecht ist laß es auff sieden vnd gieß vber Klein gebeth geschnittelts brodt