Ingredients:
- Annes (anise)
- Ayer (chicken egg)
- Coriander (coriander)
- taiglein (dough)
- weiss (egg white)
- Ingber (ginger)
- Zucker (unrefined cane sugar)
- weiss mehl (wheat flour)
- Ayerdotter (yolk)
Tools:
- Beckelein (basin)
- dorttenpfannen (dutch oven)
- glutt (ember)
- heffelein (pot)
Categories:
Main ingredient: sugarPreparation: pastryType: sweetZucker Brodt zumachen Nimb ein halb pfundt schoen weissen zucker der Klein gestossen Mehr ein pfund schoen weiss mehl Auf das zartest du es magst haben Nimb 5 Neuegelegte Ayer Nimb das weiss dauon vnd thue es in ein heffelein vnd Nimb ein Ayerdotter von denn fuenff Ayern [47r] vnd Klopffs vndter das weiss wol vndereinandter vnd thue den zucker in ein Beckelein vnd gieß den Ayer Clar nacheinandter daran vnd rueers vmb biss der zucker vergehet vnd wann er zergangen ist So Rueehr das mehl darunder vnd rueer es wol vmb das es ein feins glatts taiglein wierdt giess Auch ein wenig Ingber zehen Annes vnd Coriander darein darnach nimb ein boden auß einer dorttenpfannen vnd leg man dotter darauff bestreich die Man dortten eines fingers dickh mit dem taig vnd thue ein glutt darunder vnd darauf geueß nichts darneben decks offt Auff biß sie vffgehen backs nit zu braun den es soll weiß sein vnd wenn es gebachen ist So schneit schnitten daraus deines gefallens wiedu willtt etc.