Ingredients:
- Brodt (bread)
- zimetrinden (cinnamon)
- Ingwer (ginger)
- Bernen (pear)
- bruee (pear broth)
- bruee (pear wine broth)
- Saffran (saffron)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- wein (wine)
Tools:
- No tools mentioned
Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: boiledType: -Bernen auff mancherley artt zu zurichtten Nimb guette Bernen vnnd scheele sie vnnd seued sie Im wasser vnd Wenn sie Nun gnug gesotten sein So geueß die bruee ab vnd Nimb wein vnd dieselbe bruee vndt reibe ein wenig biernnen darein vnd ein wenig Brodt das die bruee fein dickh wierdt vnd thue denn zucker vnd zimetrinden vnd ein wenig Saffran darein vnd Auch Ingwer vnd geuess es dan vff bernnen vnd lass es mit denn bernnen vffsieden willdtu es kaltt geben So lasse es Kalltt werden