Ingredients:
- Speckh (bacon)
- Brodt (bread)
- zimetrinden (cinnamon)
- Negelein (clove)
- farbe (food coloring)
- Ingwer (ginger)
- fleisch (meat)
- fleisch bruee (meat stock)
- zwibeln (onion)
- Salz (table salt)
- essig (vinegar)
- wasser (water)
- wein (wine)
Tools:
- No tools mentioned
Categories:
Main ingredient: -Preparation: sauceType: -Eine Brodt pfeffer Ittem wildtu einen pfeffer machen So laß das fleisch zuuor gar Kochen Nimb Allsdann Brod brenne das fein schwartz legs in ein wasser wasche es fein auss Nimb fleisch bruee vnd ein wenig wein seuedts streichs durch vnd Nimb darnach Speckh vnd zwibeln vnd hacks Clein vnd lass es fein braun bratten thue es alles zusammen vnd thue was farbe daran vnd thue Ingwer Negelein zimetrinden daran vnd laß es wol mit einander sieden vnd geueß [40v] daran vnd laß es widerumb wol mit dem fleisch Auff sieden vnnd Salz es nach deinem gefallen So ist es gerecht vnd gutt will man es aber Sauer haben So thue mann essig daran etc.