Ingredients:
- Mandel (almond)
- Ayer (chicken egg)
- zimmet (cinnamon)
- Negelein (clove)
- Ingwer (ginger)
- Cleine Rosinen (raisin)
- wuertze (spice)
- Saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- Semmelbrosem (white breadcrumb)
- wein (wine)
Tools:
- backofen (baking oven)
- tuch (cheesecloth)
- toepfflein (cooking pot)
Categories:
Main ingredient: eggsPreparation: -Type: -Gefuelltte Ayer in Eyner Braunen bruee Bereitte die Ayer wie Ietzt gemeltt Nimb denn Mandel vngeschelt vnnd stosse sie Klein vnd treibe sie durch ein tuch vnd nim Cleine Rosinen vnd stoß sie gar [36r] Klein Willttu die bruee dickh haben So must auch der Rosinen vil Nemen vnd Querle es fein durcheinander Nimb wein vnd thue darein Negelein Ingwer vnd zimmet zucker darnach du es sehr gewuertzt wiltt haben danach Nimbstu vil wuertze du must auch ein wenig Semmelbrosem darunder thun vnd mit den Mandeln stossen vnd soldtu die bruee zuuor in einem toepfflein sieden lassen vnd vber die Ayer giessen vnnd wie man die Ayer will gantz haben So soll man sie in einen topf thun vnd in einem backofen bratten lassen mit Saltz vnd den fein schelen vnd in die bruee legen So seind sie bereitth etc.