Ingredients:
- mandeln (almond)
- putter (butter)
- Krepssen (crayfish)
- bruehe (crayfish broth)
- Koepffen (crayfish head)
- scheeren (crayfish pincers)
- Ingwer (ginger)
- welschen weinbeer (raisin)
- wuertz (spice)
- Salltz (table salt)
- essig (vinegar)
- wasser (water)
- brosam weiss brodts (white breadcrumb)
- wein (wine)
Tools:
- tuch (cheesecloth)
- Moersell (mortar)
- pfannen (pan)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: pureeType: show dishGallerdt zu eingemachtten Krepssen Seued Krebs ab ob du willtt mit wein oder essig schel sie thue das Bitter auß denn Koepffen Schel die scheeren vnd die bruehe thue sie in einen Moersell mandeln vnd brosam weiss brodts darzu stoss wol mit wein treib es durch ein tuch thue es in ein pfannen vnd putter darein mach es mit wuertz ab vnnd Salltz versucht were es dann [35r] zu starckh temperier es mit wasser Allso das Essig wein vnd gewuerz rechte maß haben Setz sie fuer Kaltt oder warm bestreuee sie mit welschen weinbeer oder Ingwer wo du sie warm wilt geben wildt sie Kalltt geben So bestreuee sie mitt mandteln etc.