Ingredients:
- Butter (butter)
- Kornblumensafft (cornflower juice)
- Krebss (crayfish)
- Hauptt (crayfish head)
- Scheren (crayfish pincers)
- Krebs Schwentz (crayfish tail)
- feiste (fat)
- mehl (flour)
- Imber (ginger)
- Milch (milk)
- wuertzen (spice)
- salltzs (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- weiss Brott (white bread)
Tools:
- Schuessel (bowl)
- tuch (cheesecloth)
- schalen (crayfish shell)
- pfannen (pan)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: pureeType: -Allerley Krebss zumachen Mann Soll nemen gutte Milch vnnd Kornblumensafft rueehrtt es wol thuett auch mehl darzu vnnd rueertt es nach bass bereitt die Krebs gar woll wuerff [34r] Nur die gallen auß dem Hauptt So magstu sie stossen mit schalen vnd Allem thue Auch weiss Brott darunder truecks durch ein tuch machs ab mit wuertzen vnd salltzs thuß ins mueßlein mit mehl gequerlett vnd mit zucker ist es zu dickh So mhere es mit milch zu rechtter mass thue in ein feiste pfannen laß sieden Als ein Kinder muss willttu das warm geben Ie mehr gestossener Krebs Ie besser es ist bratt die grosten Krebs Schwentz vnd Scheren ein wenig in Butter giesset den selben putter ins muesslein will machen So lang man die Krebs alleine thun oder vnden in die Schuessel legen vnd das muesslein drueber [34v] giessen vnnd mit Imber bestreueen wann man dess Saffts nit hatt von denn Korn blumen So soll mans mit milch machenn etc.