Ingredients:
- butter (butter)
- Karpffen (carp)
- Inngeweitt (carp intestine)
- Imber (ginger)
- weholdter beer (juniper berry)
- milchling (milt)
- zwibel (onion)
- pfeffer (pepper)
- saltze (table salt)
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Main ingredient: fish fishPreparation: pan fried panfriedType: -Ein gebrattenen Karpffen zu zu richttenn [32v] Man soll nemen ein guetten Karpffen vndt Schuepe in fein rein vnd schneit Auff Ahm bauch vnnd Nimb das Inngeweitt herauss vnd mach die die derm fein rein vnd Nimb darnach die milchling sambt dem Andern Ingeweiden vnd lass es halbgar sieden vnd Nim darnach vnd hacks alles klein zusamen vnd Nim zwibel vnd Nimb frische weholdter beer vnd stoss sie ent zwey doch nit allzu Klein vnd meng es durcheinander vnd guten frischen butter drein vnd thue was pfeffer vndt Imber drein darnach du In wilt heiss gewuertzt haben vnd saltze sie nach deinem gefallen vnd fuelle denn Karpffen [33r] darmit vnd lege in Auff ein Roest vnd laß in wol bratten vnd begeuess ihn mit Buttern darnach Nim in abe lege in in ein schuessell vnd streuee Imber vnnd pfeffer darauff So ist er guett vnd gerechtt etc.