Ingredients:
- Speckh (bacon)
- reimb (cream)
- Erbeissen (garden pea)
- feist (lard)
- Rueckh gesottens schweinenfleisch (pork loin)
- Speckhbruee (pork stock)
- saltz (table salt)
Tools:
- tuechlein (cheesecloth)
- stuertzen (container)
- gluett (ember)
- Hafen (pot)
- reibstein (quern-stone)
Categories:
Main ingredient: legumesPreparation: pureeType: foreignEin Bemische Erbeissen zumachen Nimb die Erbes foellig hinweg Nime ein gute feiste Speckhbruee die nicht ist gesaltzen giest darauf in ein Hafen mach den hafen mit einem tuechlein zu vnd thue ein stuertzen [5r] darueber vnd setze sie in ein gluett das die glutt dem Hafen bey 3 finger nicht anrueere vnd laß sie also duensten vnd wann sie Nun fein dickh vnd weich sein So thue sie in einen reibstein vnd reibe sie auff das aller Kleinest vnd schneitt fein gewuerffelten Speckh laß in fein Aus schneitten das er fein weiß wierdt geueß allewegen das feist vom speckh darueber ein wenig Aber doch nicht der gruemben vnd Als dan wol geriben das thue ein mahl oder 3 biß es feist gnug wierdt darnach Nimb ein guten reimb geueß zu biß die Erbeiss duen gnug sein vnd last wol mit ein ander reiben vnd thue es in einen hafen laß es Nur auf sieden wen du es anrichtten wild So saltz es vnd leg ein fein Rueckh gesottens schweinenfleisch darunder