Fish or meat aspic, black
Ein Schwartze Gallertten von Karpffen vnd fleisch vnd anderm zu zurichtten
Semantic annotation of the recipe "Fish or meat aspic, black" (wo9a.59)
edition
Barbara Denicolò
transcription
Astrid Böhm
digital processing
Christian Steiner
Helmut W. Klug
FWF I 3614
ZIM-ACDH, University of Graz
ZIM-ACDH, University of Graz
GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System
Creative
Commons BY 4.0
Creative Commons BY-NC-SA 4.0
Graz
o:corema.wo9a.59
CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation
[About the project "CoReMA"](http://gams.uni-graz.at/o:corema.about/TEI_SOURCE)
[Imprint of the project "CoReMA"](http://gams.uni-graz.at/o:corema.imprint/TEI_SOURCE)
Germany
Wolfenbüttel
Herzog August Bibliothek
Handschriftenabteilung
Cod. Guelf. 48.20 Aug. 4°
Der von Holach Kochbuech
Wo9
Wo9a
page in corresponding manuscript
TEI source of corresponding manuscript
context of corresponding manuscript/collection
[Context for all recipes in manuscript "Wo9"](info:fedora/context:corema.wo9a)
References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA
[details of editorial principles and practices for the semantic annotation](https://gams.uni-graz.at/o:corema.semanticdec/TEI_SOURCE)
recipe
1608
1608
1608
Süddeutschland
Süddeutschland
High German languages, High German languages
Ein Schwartze Gallertten von Karpffen vnd fleisch vnd anderm zu zurichtten Darzu muß man nemen Ein wein vnd zucker vnd denn schweiss von denn fischen vnd Auch haussen blasen vnd
in ein turnossel Sueessen wein Sieden lassen vnd
fein rein Scheuemen vnd
denn die fisch darein thun was man vor fisch haben will Karpffen oder Anders vnd
sieden lassen [wie man pflegtt Andere fische zu sieden] vnd den
Abwuertzen Nach eines Ieden gefallen vnd
sie dann In ein rein Schuessel legen vnd
die bruee durch ein rein tuch lauffen vnd
stehen lassen So man will mag man rosinen oder Mandel darauff legen etc.