Ingredients:
- Mandel (almond)
- bruee (aspic broth)
- Karpffen (carp)
- schweiss von denn fischen (carp blood)
- fisch (fish)
- haussen blasen (isinglass)
- fleisch (meat)
- rosinen (raisin)
- Abwuertzen (spice)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wein (wine)
Tools:
- Schuessel (bowl)
- tuch (cheesecloth)
- turnossel (container)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: show dishEin Schwartze Gallertten von Karpffen vnd fleisch vnd anderm zu zurichtten [32r] Darzu muß man nemen Ein wein vnd zucker vnd denn schweiss von denn fischen vnd Auch haussen blasen vnd in ein turnossel Sueessen wein Sieden lassen vnd fein rein Scheuemen vnd denn die fisch darein thun was man vor fisch haben will Karpffen oder Anders vnd sieden lassen wie man pflegtt Andere fische zu sieden vnd den Abwuertzen Nach eines Ieden gefallen vnd sie dann In ein rein Schuessel legen vnd die bruee durch ein rein tuch lauffen vnd stehen lassen So man will mag man rosinen oder Mandel darauff legen etc.