Ingredients:
- zimetrinden (cinnamon)
- Ingber (ginger)
- hechtt (northern pike)
- bruee (northern pike broth)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- wein (wine)
Tools:
- Schuessel (bowl)
- toepfflein (cooking pot)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: show dishWeisse gallreden zumachen Nimb ein hechtt vnd schneid oder reiß in vnd nim Als dann halb wein vnd halb wasser vnd nicht gar sehr vnd lass es sieden vnd thue ein stand wein darein vnd den hecht darein vnd lass ihn sieden vnd Nimb ein wenig wein in ein toepfflein vnd schaum es fein rein abe das Kein vnflatt darauff bleibe vnd Nimb den vndt thue es in dem toepfflein in den wein zimetrinden Ingber So du es willtt [30v] Sueeß haben So thue was zucker darein vnd laß es mit einander Sieden biß er gar ist vnd geueß die bruee in ein toepflein vnd laß stehen das es fein Klar wierdt vnd legt den hechtt in einer Schuessel oder zwey nach deinem gefallen vnd geueß die bruee fein darrueber vnd das die ke magst in besondter schuessel thue Sie wierdt sonst nicht lautter vnd klar vnd seze sie darnach in einen Keller so wierdt sie fein gutt darnach magstu sie vff tragen Nach deinem gefallen etc.