Ingredients:
- Mandeln (almond)
- oepffeln (apple)
- zimetrinden (cinnamon)
- fisch (fish)
- Ingwer (ginger)
- Hechtt (northern pike)
- zwibeln (onion)
- weissen zucker (unrefined cane sugar)
- essig (vinegar)
- wasser (water)
- Semeln (white bread)
- blancken wein (white wine)
- wein (wine)
Tools:
- schuessel (bowl)
- Kessel (cauldron)
- haerin tuch (cheesecloth)
- topff (cooking pot)
- hoertte (cutting board)
- reibstopff (mortar)
- loeffel (spoon)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: foreignEinen Osterreichischen Hechtt zusieden Mann soll nemen So vil hechtt Als man haben will zu einem essen vnd richtten die zu wie Saltz fisch vnd nemen dan ein wenig wein ein wenig essig vndt wasser vndereinandter vnd seued die [27v] fisch darein wie man saltz fisch pflegt zusieden wann er Nun gnug gesotten Soll mans auß dem Kessel nemen vnd legen in auff ein hoertte vnd laß das wasser fein rein Auß lauffen darnach Soll man nemen ein wenig oepffeln vnd zwibeln die selben soll man fein mit einander weich kochen vnd die bruee fein rein abthun vnd thue sie in ein reibstopff vnd thue darzu Ein hand vol Mandeln die fein weich gescheltt seind vnd schneid sie fein Clein in einem reibstopff mit ein wenig Semeln vnd wens fein Klein geriben Soll mans mit einem blancken wein durch ein haerin tuch schlagen vnd wens durchgeschlagen soll man es in einen topff [28r] thun vnd wenn es klein geriben ist Soll man nemen ein loeffel vol zimetrinden vnd das durcheinander rueeren vnd darzu ein 1/2 loeffel vol Ingwer der fein weiss ist vnd feinen reynen weissen zucker darnach du es wiltt Sueeß haben vnnd rueere es so lang biß es Auf kochtt das es nicht anbrenne vnd thue es dann in ein schuessel vnd leg den hechtt darauff So ist es gerecht vnnd gutt etc.