Burbot in butter and wine sauce Ruppen In einer Butterpruee Semantic annotation of the recipe "Burbot in butter and wine sauce" (wo9a.5) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo9a.5 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 48.20 Aug. 4° Der von Holach Kochbuech Wo9 Wo9a page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo9" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 1608 1608 1608 Süddeutschland Süddeutschland High German languages, High German languages
<ingredient commodity="Q144700" en="burbot">Ruppen</ingredient> In einer Butterpruee Bereitt rupen wie gebreuechlig ist Nimb zwey theil Erbeis bruee vnd ein theil wein geueß es vber die Rupen thue Mußcatt blume drein saltz es zimlich So thue gesaltzenen butter vnd ein gutten gestossenen Imber darein lass sieden biß die Rupen genug gesotten haben vnd leg ein gebehtte Semmel schnitten vndten in ein Silber So vil du Semmel schnitten willdt giest die bruee von den rupen vmb her vber die schnidten vnnd lege die Ruppen Auff die Schnitten