Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Foren oder Schmerlein mit putter zusiedten [24r] Man soll nemen halb wein vnd wasser doch mehr wein alß wasser vnd es in einen kessel vnd setz es Auf ein guett feueer vnd laß es wol sieden vnd salz es doch nit zuuil oder zu wenig Sondern in rechter maß vnd bereid fisch wol zum aller besten du Hast foren oder schmerlein vnd ein weinessig mach den wol warm vnd geueß in darueber her vnd thue den darnach in den Kessel vnd laß sie wol sieden mit dem wasr vnd wein vnd Nimb darnach ein guetten loeffel vol fein Klar rein waitzen mehl vnd ein guetten loeffel vol Inngber darzu vnd Klopffe das wohl vnndtereinandter vnnd geueß es vber die fisch vnnd Wenn sie woellen vff sieden [24v] So thue frischen putter darein darnach du sie wiltt feist haben vnd lasse sie wol sieden willdt du sie Seueerlich haben So thue ein wenig Essig darein vnd Koste sie wie sie gewuertzt sein wiltt du sie besser gewuertzt haben So thue mehr Ingwer darein vnnd laß sie zimlich sieden biß du sihest das es gnug ist darnach thue sie in ein Schuessel vnnd streuehe Ingwer darueber vnnd trage sie vor