Ingredients:
- Mandtel (almond)
- putter (butter)
- Ayer (chicken egg)
- mehl (flour)
- taig (funnel cake dough)
- weinbeerlein (grape)
- schmalz (lard)
- speiß foegelein (poultry)
- Rosinlein (raisin)
- gewuertz (spice)
- saltz (table salt)
- zucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- Semmel (white bread)
- wein (wine)
Tools:
- Schuessel (bowl)
Categories:
Main ingredient: game poultryPreparation: deep friedType: -Gefuelltte Semmel von Cleinen speiß foegelein Solldtu Also machen Ittem So Nimb Semel hoehle sie Aus das sie schonn holl sein Nim die voegel vndt siedts Im wasser vnd saltz roeschte die foegel Im schmalz vnd wenns geroest sein So Nimb die foegel vnd Rosinlein vnd weinbeerlein Abgezogen Mandtel fuell es in die Auß gescheltten Semmel deckh das pletter der Semmel wider [21r] darauf das also fein gantz sein Nimb ein mehl vnd Ayer mach ein taig daran wie man streueblein bachen will Rueer eines zum Andern So Nimb die Semmel in ein Schuessel geueß das streuebel taiglein darrueber das die Semel Allenthalben mit taig geuest werdten Setz ein schmaltz vber laß heiß werden Nimb die Semel Auß dem taig legs in heiß schmaltz laß pachen biß das sie fein liecht braun werden Allso sein sie gerechtt
*Sauce, for stuffed rolls* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] ein prueelein mach darueber Nimb zucker wein vnd gewuertz vnd putter laß sieden thue das bletlein der Semel herab geueß daz prueelein darein leg das plettlein wider darauff Allso seind sie gerechtt vnd guett etc.


