Pike in polish sauce Ein pollischen Hechtt Semantic annotation of the recipe "Pike in polish sauce" (wo9a.38) edition Barbara Denicolò transcription Astrid Böhm digital processing Christian Steiner Helmut W. Klug FWF I 3614 ZIM-ACDH, University of Graz ZIM-ACDH, University of Graz GAMS - Geisteswissenschaftliches Asset Management System Creative Commons BY 4.0 Creative Commons BY-NC-SA 4.0 Graz o:corema.wo9a.38 CoReMA - Cooking Recipes of the Middle Ages: Corpus, Analysis, Visualisation About the project "CoReMA" Imprint of the project "CoReMA" Germany Wolfenbüttel Herzog August Bibliothek Handschriftenabteilung Cod. Guelf. 48.20 Aug. 4° Der von Holach Kochbuech Wo9 Wo9a page in corresponding manuscript TEI source of corresponding manuscript context of corresponding manuscript/collection Context for all recipes in manuscript "Wo9" References to the editorial principles and practices for this TEI file and the project CoReMA details of editorial principles and practices for the semantic annotation recipe 1608 1608 1608 Süddeutschland Süddeutschland High German languages, High German languages
Ein <name>pollischen <ingredient commodity="Q83363026" en="northern pike">Hechtt</ingredient></name> Machtt Allso Ittem So Nimb ein hechtt schuep in vnd mach in zu stuecken saltz in ein laß in darinen ligen Nimb gutte Erbeis bruee laß denn hechtt sieden doch nit gar an die stett darnach seye die bruee dauon Nimb oepffel vnd zwibel schneidts duen thues in ein hafen geueß guten wein daran laß gar wol sieden das weich wierdt wie ein Muesslein thues Auf ein heres tuch treibts durch giest ein Arbeis pruee darunder gewuertz mit Imber vnd pfeffer Saffran zuckers zimlich geuest die bruee vber denn hechtt laß sieden Sueß vnd seueert rechtt gesaltzen Also ist er gerechtt vnnd guett