Ingredients:
- buttern (butter)
- kuemel (caraway)
- Negelein gestuep (clove)
- Imber (ginger)
- wacholdter beer (juniper berry)
- Schmaltz (lard)
- Hechtt (northern pike)
- bruee (northern pike broth)
- zwibel (onion)
- Erbes mehl (pea flour)
- Arbeis pruee (pea stock)
- rothen wein (red wine)
- gewuertz (spice)
- saltz (table salt)
Tools:
- pfannen (pan)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Eingedempfft Hechtt mach Allso Item So Nembt ein hechtt Schiep in vndt saltz in ein lass in ein weil Im Saltz ligen Nimb Erbes mehl leg die stueck ins mehl Kehrs darinen vmb bach es in heissem Schmaltz [18r] wie bachen fisch leg die stueckh wanns gebachen sein in ein Eisen pfannen Nimb 4 oder 5 zwibel schneidts breitt vnd duen vnd Nim ein wenig frischer buttern laß ihn zergehen vnd roesche die zwiffel darinnen Wen er geroest ist So thues an frisch gewuertz mit Imber vnd Negelein gestuep das es 4 schlag geuess ein guete Arbeis pruee daran vnd ein halbe mas gutten rothen wein thuett ein wenig kuemel vnd wacholdter beer lass einsieden versuchts am saltz das die bruee fein dickh wierdt Allso hastu ein gedempfften hechtt gemachtt vnd guett etc.