Ingredients:
- butter (butter)
- grett (fish bone)
- Senff (mustard seed)
- Hechtt (northern pike)
- bruee (northern pike broth)
- hautt (northern pike skin)
- saltz (table salt)
- essig (vinegar)
- Ayer dotter (yolk)
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Main ingredient: fishPreparation: boiledType: -Ein Hechtt in Einem Senff zugeben Item Nimb ein Hechtt sied in in saltz vnd essig ab als wie man Sonsten fisch Seuedt Wann Nun der Hechtt gesotten ist So thuett die [16r] hautt vnd grett fleissig daruon Nembt ein Silbern schuessel vnd 2 Ayer dotter Rueeret die dotter gar woll mit einem loeffel giest ein guten Senff darunter vnd macht ein guetten essig doch nit zuvil in rechtte mas ein frischen butter deselb nit zu wenig sein ist der hechtt geroeest So muest ir ein halb pfund Butter nehmen Ist er Klein So Nembt ein Vierling putter thuett denn butter in die bruee Setz das Silber auf ein roest thuett ein glutt darunder ruehrt es mit einem Loeffel biß der butter zergehet wann der butter zergangen ist So legt den hecht in die bruee rueert es mit einem loeffel vndereinander last es ein kleins weil sieden dann es soll nit lang sieden man [16v] soll es Immerzu Ruehren mit einem loeffel biß es seuedt Also ist es gerecht vnd guett