Ingredients:
- Mandel (almond)
- oepffel (apple)
- weckhbrosem (breadcrumb)
- butter (butter)
- Hueenner (chicken)
- Bruee darin das huenlein gesotten ist (chicken broth)
- Imber (ginger)
- wein beer (grape)
- Muscatblueett (mace)
- Saffran (saffron)
- saltze (table salt)
- wasser (water)
- wein (wine)
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Main ingredient: poultryPreparation: boiledType: -Eingebickte Hueenner Nimb die Iungen hueenner vnd setze sie mit wasser vnd wein zu doch muß des weins Nur ein wenig sein laß sie darnach sieden [14r] das sie noch nit wol gesotten sein vndt sie ein wenig vber das halb theil gesotten sein so bregel sie darnach in einem butter das sie fein braun sein darnach leg es wider in daz hefelein vnd mach ein fein Sueß bruelein darueber mit Mandel wein oepffel vnd weckhbrosem muß Auch in einem Butter roeschen doch ein Iedes In ein einem besondern pfendlein Nimb darnach der Bruee darin das huenlein gesotten ist vnd Schuett es darnach ueber den geroesten weckh thue ein wenig Muscatblueett Imber vnd ein wenig Saffran darmit es gehl wierdt daran laß es sieden Schuett darnach das Bruelein zu den Hueennern In Hafen thue die Mandel vnd wein beer Auch darzu [14v] ersten nit zuuil bruee Ann die hueenner thun damit es Krefftig bleibet vnnd saltze es Auch etc.